Antiikin Kirjallisuus

Päivän Kuva: Sapfoksi Nimetty Fresko Pompejissa

Sapfo

Sapho oli antiikin kreikkalainen naisrunoilija (rakkausrunous) Mytilenen kaupungista Lesboksen saarelta, joka oli kulttuurin keskus 600-luvulla eKr. Sapho syntyi luultavasti vuosien 630-612 eKr. välisenä aikana ja kuoli vuoden 570 eKr. tienoilla.

Pentti Saarikoski julkaisi esikoisrunokokoelmassaan vuonna 1958 kahdeksantoista Sapfon runokatkelman suomennokset. Saarikoski julkaisi Sapfon kaikki katkelmat vuonna 1969 kokoelmana Iltatähti, häälaulu. Saarikoski ei noudattanut antiikin runomittojen säejakoa vaan asemoi tekstin nykyaikaisen runon tapaan. Teosta on sanottu antiikin kirjallisuuden ehkä kauneimmaksi suomennokseksi.

Jaa mielipiteesi artikkelista

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s