Päivän Kuva

Päivän Kuva: Faustina Nuorempi

Faustina Nuorempi. The Metropolitan Museum Of Art, New York.

Faustina Nuorempi. The Metropolitan Museum Of Art, New York.

Marmorinen rintakuva keisarinna Faustina nuoremmasta (n.130 – 175/176 jKr.), joka tunnetaan myös keisari Marcus Aureliuksen vaimona. Tämä upea rintakuva on nähtävissä The Metropolitan Museum Of Artissa New Yorkissa.

Faustina meni naimisiin Marcus Aureliuksen kanssa vuonna 145 ja he saivat 14 lasta. Antonius Pius myönsi Faustinalle Augustan arvonimen ( Se on feminiinimuoto sanasta Augustus ”Kunnianarvoisa”. Rooman valtakunnassa keisarit yleensä antoivat tämän arvonimen vaimoilleen tai siskoilleen). Faustinan uskollisuutta miehelleen epäiltiin ja hänellä kerrotaan olleen useita rakastajia. Faustina kuoli kesällä vuonna 175 tai 176 Halalassa, Taurusvuoristossa. Marcus Aureliuksen on kerrottu surreen vaimonsa poismenoa syvästi. Keisari julisti vaimonsa jumalaksi ja hautasi hänet Hadrianuksen Mausoleumiin.

Hadrianuksen mausoleumi eli Castel Sant'Angelo (suom. Pyhän enkelin linna)

Hadrianuksen mausoleumi eli Castel Sant’Angelo (suom. Pyhän enkelin linna)

Jaa mielipiteesi artikkelista

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s