Aleksanteri Suuri

Aleksanteri Suuren Patsas

10986306_728140933966094_136953885_n-3

Tämä Aleksanteri Suurta esittävä patsas on löydetty Kerameikoksesta, joka sijaitsee Ateenan Agoran luoteispuolella. Aleksanteri on pukeutunut myyttisen esi-isänsä Herakleen tavoin leijonan taljaan. Patsas on on tehty Pentelin marmorista ja se on peräisin noin vuodelta 300 eaa. Kasvoissa näkyvät kaiverretut kirjaimet ovat myöhempiä lisäyksiä. Tiedossani ei ole milloin kirjaimet on lisätty. Myös kirjainten tarkoitus on jäänyt arvoitukseksi.

Antiikin aikana Pentelin marmori oli maailmankuulua. Sitä on käytetty muun muassa Akropoliin temppelien kuten esim. Parthenonin rakentamisessa. Pentelin marmorista on tehty myös Ateenan Panathinaikosin stadion. Nykyään Pentelin kivilouhos on suojeltu ja varattu yksinomaan Akropoliksen restauroinnin tarpeisiin.

Tämä upea patsas on nähtävillä Ateenan arkeologisessa museossa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Jaa mielipiteesi artikkelista

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s